Nincs engedélyezve a javascript.
Foglaljon
Időpontot
Kérjen időpontot kényelmesen, a pécsi rendelőnkbe!
Tovább

Innováció a fogápolásban

HerbaDental

biológiai fogászat

A koronákról általában

Koronát akkor készítünk, ha a foganyag már meggyengült, több helyen elszuvasodott, de belső része még alkalmas teherviselésre. Első lépésként a fogakat formára csiszoljuk. Modern, vállas előkészítéssel garantáljuk a biomechanikai tulajdonságok érvényesülését, hosszú távra biztosítva a stabil funkciót. Helyi érzéstelenítésben végzett teljesen fájdalmatlan beavatkozás.

Ideiglenes koronák

Bármilyen kezelésre is kerüljön sor, alapelvünk, hogy a lehető legkevesebb időt töltse fog nélkül. Akár azonnal, a kezelés során is készítünk ezért ideiglenes koronákat, melyek a végleges pótlás elkészüléséig használhatóak.

Fémvázas pótlások

(híd, korona)

Ebben az esetben egy öntött hypoallergén fémvázra égetik rá a porcelánt, mely magas szilárdságával jól ellenáll a nagy terhelésnek. 16-féle színből variálható, fehér pótlás készül, melyet a csiszolt fogakra odaragasztunk.

Fémmentes pótlások

(híd, korona)

Cirkónium-oxidra égetett igen kemény porcelán, teljesen biokompatibilis, nincsen rá allergia. Teljesen fehér színe esztétikailag gyönyörű hatást eredményez, már 25-féle élettel teli színben elérhető. A legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.

Implantátumra épülő pótlások

Az állcsontba beültetett műgyökérre (implantátumra) sokfajta felépítmény elkészíthető. Ezek a helyzettől függően lehetnek csonkformájúak és megtarthatnak koronákat, vagy lehetnek hengeres-patentos formájúak és stabilizálhatnak kivehető fogsorokat. Egyénre szabott tervezést követően demonstráljuk mindezen lehetőségeket.

Csúsztatós pótlások

A saját fogakra egybeforrasztott porcelánkoronákat készítünk, melyekhez egy kivehető részt társítunk. Ez egy csúszó-szorító mechanizmussal nagyon stabilan rögzül, teljesen láthatatlanul elrejtve a kapcsolódás helyét. Nincs fémszínű kapocs, nincs billegés, az egybeforrasztott porcelánkoronákkal nagyon tartós pótlás készíthető.

Kivehető protézisek

Fajtától függően kapcsokkal vagy teleszkópokkal rögzítjük őket. A foghiányok pótlásának legegyszerűbb megoldásai, melyek olcsón és könnyen elkészíthetők, rugalmasan, lágyan rögzülnek a saját fogakhoz. Kizárólag a hiányzó fogak pótlására szolgál.

Fogsor stabilizálás

Egy billegő, bizonytalan fogsor egy napunk minden percét megkeseríti. Implantátumokkal lehetőség van az egész fogsor stabilizálására, hogy egy almába is bátran merjen beleharapni. Mind a beszéd, mind a rágás teljes mértékben stabilizálható.