Nincs engedélyezve a javascript.

Innováció a fogápolásban

HerbaDental

biológiai fogászat

Ismerje meg szolgáltatásainkat
Első vizsgálat és prevenció
Első vizsgálat és prevenció
Első vizsgálat és prevenció
Szájhigéniai kezelések
Szájhigéniai kezelések
Szájhigéniai kezelések
Fogínyvérzés, ínysorvadás, érzékenység
Fogínyvérzés, ínysorvadás, érzékenység
Fogínyvérzés, ínysorvadás, érzékenység
Fogmegtartó kezelések
Fogmegtartó kezelések
Fogmegtartó kezelések
Biológiai implantátumok, csontpótlások
Biológiai implantátumok, csontpótlások
Biológiai implantátumok, csontpótlások
Komplementer szájsebészet
Komplementer szájsebészet
Komplementer szájsebészet
Lézeres fogfehérítés
Lézeres fogfehérítés
Lézeres fogfehérítés
Biológiai fogpótlások
Biológiai fogpótlások
Biológiai fogpótlások
Mosolytervezés és mosolykorrekció
Mosolytervezés és mosolykorrekció
Mosolytervezés és mosolykorrekció
Diagnosztika és prevenció

Diagnosztika és prevenció

Telefonos időpont egyeztetés után első alkalommal egy nyugodt beszélgetés során testi-lelki - biológiai szemléletű - állapotfelmérés történik.

Ennek során megismerjük szájhigiéniai állapotát és szokásait, egyéb alapbetegségeit.

Ismertetjük a biológiai prevenció lehetőségeit. Legtöbb esetben minimál dózisú röntgenfelvétel is készül, amin a mélyben lévő csontképletek is ábrázolódnak. Mindezzel egy komplex, egyénre szabott kezelési tervet állítunk fel.

Az állapotfelmérés megközelítőleg 30 percet vesz igénybe, a szükséges röntgen felvételek egy részét rendelőn belül is el tudjuk készíteni.

Kérjen időpontot!

Szájhigiéniai kezelések

Szájhigiéniai kezelések

Saját fogaink egészségéről életünk végéig gondoskodnunk kell. Először fájdalmatlan fogkő eltávolítást és polírozást végzünk, majd a helyes szájhigiéne fenntartásához szükséges tanácsokkal látjuk el pácienseinket a helyes szájhigiéne fenntartásához, természetes alternatívákat felkínálva. Munkánk a helyes szájápolási technikák megtanításával végződik, mert a hosszútávú, fenntartható sikeresség a célunk.


 • Szájhigiéniai konzultáció -> Első alkalommal feltérképezzük szájápolási szokásait, tanácsot adunk a hosszútávon sikeres fogápoláshoz.
 • Fogkő-eltávolítás, polírozás: ultrahangos eszközökkel eltávolítjuk a fogakon és a fogíny alatt felgyülemlett fogkövet, mellyel megszüntetjük a fogínygyulladást. Natúr polírgéllel átpolírozzuk a fogakat a tökéletesen sima felületért, hogy újra kényelmes, tiszta érzése legyen.
 • Fogérzékenység csökkentése: Softlézeres kezeléssel csökkentjük a pulpairritációt, valamint primer bondokkal lezárjuk a dentincsatornákat, hogy az érzékeny fog egy rossz emlék legyen csupán.
 • Terhesség előtti-alatti kezelések: Terhesség és szoptatás alatti bármilyen gyulladás az anya szervezetében ártalmas lehet a babának és az anyának egyaránt. A tervezett várandósságra készülve góctalanítjuk a leendő kismama fogazatát, a gyulladt szöveteket elimináljuk. A már várandós pácienseinknek alapos fogkő eltávolítást végzünk, valamint instrukciókat adunk a terhesség alatti helyes fogápoláshoz.

Biológiai fogpótlások

Biológiai fogpótlások

Egy nap sem telhet el fog nélkül!

 • A koronákról általában: Koronát akkor készítünk, ha a foganyag már meggyengült, több helyen elszuvasodott, de belső része még alkalmas teherviselésre. Első lépésként a fogakat formára csiszoljuk. Modern, vállas előkészítéssel garantáljuk a biomechanikai tulajdonságok érvényesülését, hosszú távra biztosítva a stabil funkciót. Helyi érzéstelenítésben végzett teljesen fájdalmatlan beavatkozás.
 • Ideiglenes koronák: Bármilyen kezelésre is kerüljön sor, alapelvünk, hogy a lehető legkevesebb időt töltse fog nélkül. Ezért akár azonnal, a kezelés során is készítünk ideiglenes koronákat, melyek a végleges pótlás elkészüléséig használhatóak.
 • Fémvázas pótlások (híd, korona): Ebben az esetben egy öntött hypoallergén fémvázra égetik rá a porcelánt, mely magas szilárdságával jól ellenáll a nagy terhelésnek. 16-féle színből variálható, fehér pótlás készül, melyet a csiszolt fogakra ragasztunk.
 • Fémmentes pótlások (híd, korona): Cirkónium-oxidra égetett igen kemény porcelán, teljesen biokompatibilis, nincsen rá allergia. Teljesen fehér színe esztétikailag gyönyörű hatást eredményez, már 25-féle élettel teli színben elérhető. A legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.
 • Implantátumra épülő pótlások: Az állcsontba beültetett műgyökérre (implantátumra) sokfajta felépítmény elkészíthető. Ezek a helyzettől függően lehetnek csonkformájúak és megtarthatnak koronákat, vagy lehetnek hengeres-patentos formájúak és stabilizálhatnak kivehető fogsorokat. Egyénre szabott tervezést követően demonstráljuk mindezen lehetőségeket.
 • Csúsztatós pótlások: A saját fogakra egybeforrasztott porcelánkoronákat készítünk, melyekhez egy kivehető részt társítunk. Ez egy csúszó-szorító mechanizmussal nagyon stabilan rögzül, teljesen láthatatlanul elrejtve a kapcsolódás helyét. Nincs fémszínű kapocs, nincs billegés, az egybeforrasztott porcelánkoronákkal nagyon tartós pótlás készíthető.
 • Kivehető protézisek: Fajtától függően kapcsokkal vagy teleszkópokkal rögzítjük őket. A foghiányok pótlásának legegyszerűbb megoldásai, melyek olcsón és könnyen elkészíthetők, rugalmasan, lágyan rögzülnek a saját fogakhoz. Kizárólag a hiányzó fogak pótlására szolgál.
 • Fogsor stabilizálás: Egy billegő, bizonytalan fogsor egy napunk minden percét megkeseríti. Implantátumokkal lehetőség van az egész fogsor stabilizálására, hogy egy almába is bátran merjen beleharapni. Mind a beszéd, mind a rágás teljes mértékben stabilizálható.

Biológiai implantátumok, csontpótlások

Biológiai implantátumok, csontpótlások

Teljes stabilitás és kiemelkedő esztétika!

Implantátum rendszerünk: AlphaBio

A biológiai implantátumokról röviden:

A biológiai implantáció vagy fogbeültetés az elveszett fogak pótlására szolgáló legmodernebb technológia. Készítését fontos és pontos tervezési-előkészítési fázis előzi meg. Ennek során kialakítjuk a megfelelő szájhigiénés szokásokat, röntgenfelvételt készítünk, felmérjük a csontállományt, felmérjük a biológiai következményeket, átbeszéljük az egyénre szabott lehetőségeket.

A biológiai implantáció ugyanúgy javasolható akár egyetlen fog, vagy egy egész fogsor pótlására is. Billegő fogsorokat is nagyszerűen lehet stabilizálni implantátumokkal. Azt, hogy Önnek hány darab implantátumra, és azokon milyen felépítményre van szüksége, illetve Ön milyen fogpótlást szeretne az implantátumokra, a megbeszélés során pontosan megtervezzük.

Ez után következik az implantátumok beültetése az állcsontokba, mely helyi érzéstelenítésben történik, így teljesen fájdalmatlan! A műtét esettől függően általában fél-1,5 óra, mely a varratok behelyezésével zárul. Ezeket egy hét után távolítjuk el.

Nagyon fontos szempont, hogy implantátumot abban az esetben lehet beültetni, ha elegendő és megfelelő minőségű csonttal rendelkezik a páciens. Amennyiben ez nem adott, csontpótlásra van szükség: műcsont behelyezésével képesek vagyunk saját csontot „növeszteni”, amiben az implantátum rögzülni tud. Ennek több módszere és technikája is van, melyek közül egyénre szabott kombinációt szoktunk javasolni minden páciens esetében a helyi viszonyoknak és az elképzeléseknek, lehetőségeknek megfelelően. Ennek megtervezése is a megbeszélés során történik.

Műtét utáni teendőkről pácienseink tájékoztatót kapnak; általában aznapra pihenést és jeges borogatást javaslunk, másnaptól viszont - munkavégzéstől függően - akár dolgozni is lehet. Saját márkás termékeinkkel a gyógyulási folyamat jelentősen lerövidíthető.

A biokompatibilis implantátumra tervezett koronák vagy pótlások ezután készülhetnek el. Lehetőség van akár egyetlen nap alatt pótlás elkészítésére, legtöbbször viszont néhány hónapos gyógyulást követően készítjük el a felépítményeket az implantátumokra. Mindkét módszer egyenértékű fogpótlást eredményez. Minden esetben lehetőség van ideiglenes pótlás készítésére, igény szerint akár egy napon belül.

NÁLUNK SENKI SEM MARAD FOG NÉLKÜL!

Az implantátumokra épített fogpótlások rendszeres otthoni, valamint 3 havonta történő rendelői -professzionális gondozást igényelnek. A HerbaDental Biológiai Fogászat és az implantátum gyártó cég egy életre szóló garanciája csak ebben az esetben érvényes.


 • Minőségi implantátum rendszerünk: AlphaBio
  Az Alpha Bio nemzetközi vállalat két évtizede foglalkozik fogászati implantátum tudományos fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával. 2008-ban a vállalat a Nobel Biocare tulajdonába került, ami nemzetközi rangra emelte ezt a kedvező árfekvésű implantátumot.
  Ez az Ön számára több szempontból is biztonságot és előnyt jelent, ha hiányzó fogait az Alpha Bio implantátum család tagjaival szeretné pótoltatni:
 1. Biztos lehet abban, hogy olyan implantátum kerül beültetésre az Ön számára, amelynek előállítását évtizedes kutatási-fejlesztési munka előz meg
 2. A beültetett implantátum minősége garantált, hiszen ahhoz a világ legelismertebb implantátum gyártó és forgalmazó cége adta a nevét: a Nobel Biocare
 3. A beültetett implantátumra igényeinek megfelelő felépítmény kerülhet, amely lehetővé teszi az esztétikus implantációs fogpótlások széles választékának elérését
 4. Az Alpha Bio implantátumok ára kedvező, így Ön egy stabil minőséget kaphat meg költségtakarékos áron
 • Biológiai implantátumok: Az implantátumainkra nincsen allergia, így egy mindenkinek javasolható megoldásról beszélünk. Antiallergén anyagból, szürke titánötvözetből vagy fehér cirkónium-oxid biokerámiából készülnek. Az utóbbi, úgynevezett cirkón implantátumok és a rájuk épített cirkónium koronák vagy hidak segítségével teljesen fémmentes pótlásokat lehet készíteni, melyet a fémallergiában szenvedő páciensek is gond nélkül viselhetnek, allergiás panaszokat nem okoz. Mivel fehér színű az implantátum, ezért a pótlások alól sem tűnik át, ezzel „láthatatlan” pótlás készíthető. Alapvetően három esetben preferáltabb a titánötvözetű implantátumoknál: fémallergiában szenvedő betegek esetén, krónikus betegségekben szenvedőknél és a nagyon magas esztétikai igényekkel rendelkezőknél.
 • Garancia: Az implantátumokra épített fogpótlások rendszeres otthoni, valamint 3 havonta történő rendelői-professzionális gondozást igényelnek. A HerbaDental Biológiai Fogászat és az implantátum gyártó cég (AlphaBio) egy életre szóló garanciája csak ebben az esetben érvényes. További részletekről ITT olvashat.

 Fogínyvérzés, ínysorvadás, érzékenység

Fogínyvérzés, ínysorvadás, érzékenység

Hogy a fogmosás mindig egy kellemes élmény legyen! Tudta, hogy a vérző, gyulladt fogíny és a mozgó fogak gócként funkcionálnak, és hatással vannak egész szervezetünkre? Ezektől kiütések, pattanások alakulhatnak ki, r gyakran ekcéma, hajhullás, vagy akár ízületi fájdalom mellett. Tegyen ellene!


 • Kürettálás (mélytisztítás): A súlyosabb, visszatérő ínyvérzés kezelésénél elengedhetetlen hogy a fog és a fogíny között kialakult mély, gyulladt tasakot aprólékosan kitisztítsuk, és ezzel gyökerestül megszüntessük a problémát!
 • Softlézeres kezelések: Speciális lézersugárral a fogíny véráramlása növelhető, ezzel gyógyulási hajlama is javulni fog. 6-8 alkalmas kezelési protokollal a vérző fogíny megszüntethető.
 • Fogak sínezése, fixálása: Ínysorvadás során a fogak mozogni kezdenek. Korai fázisban a fogakat észrevétlenül összefogatva azok stabilitása nő, így még évekig használhatók maradnak saját fogai.
 • Ínyplasztika: Ha már a fogíny végérvényesen visszahúzódott, lehetőség van fogászati- plasztikai úton annak korrekciójára. Néhány apró öltéssel a kívánt helyre rögzítjük a fogínyt.
 • Fogérzékenység csökkentése: Softlézeres kezeléssel csökkentjük a pulpairritációt, valamint primer bondokkal lezárjuk a dentincsatornákat, hogy az érzékeny fog egy rossz emlék legyen csupán.

Fogmegtartó kezelések

Fogmegtartó kezelések

A saját fognál nincsen jobb!


 • Barázdazárás: Gyerekek frissen előtörő fogainak tisztíthatatlan, túl mély barázdáit feltágítjuk és gyógyszertartalmú, apró töméssel zárjuk. Ez lokálisan erősíti a fogzománcot, ezzel gátolva a fogszuvasodás kialakulását.
 • Esztétikus tömések: Modern, bioaktív tömőanyagainkkal minden fog fehéresztétikája visszaállítható. Nem kell ép foganyagot a tömésért feláldozni, hiszen kiemelkedő retenciós képességükkel töméseink nagyon erősen rögzülnek a foghoz. Minőségi anyaghasználatunkkal hosszútávra állítjuk helyre a fogát, erősen, esztétikusan.
 • Amalgám töméscsere: Az amalgám számos káros vagy előnytelen tulajdonságát ismerve, rendelőnkben minden amalgám-tömés cseréjét javasoljuk. Szabadítsa meg szervezetét a nehézfémektől! Vegyen részt AmalgamFREE programunkban!
 • Mozgó fogak rögzítése: Baleset vagy ínysorvadás során a fogak mozogni kezdenek. Korai fázisban a fogakat észrevétlenül összefogatva azok stabilitása nő, így még évekig használhatók maradnak fogai.
 • Gyökérkezelés: A mai modern érzéstelenítők mellett a gyökérkezelés legtöbbször már fájdalmatlanul elvégezhető! Ennek során először a fog gyulladt, elhalt belsejét kitisztítjuk, átmossuk, megmunkáljuk, majd több alkalommal gyógyszerrel fertőtlenítjük. Ezután biokompatibilis anyaggal zárjuk a gyökércsatornát, majd üvegszál-csappal megerősítve felépítjük a fogat.
 • Üvegszál-csapos fogmegerősítés: A sérült, letört fog eredeti biomechanikai tulajdonságai visszaállíthatók üvegszál-csap megerősítéssel. Ezeket gyökérkezelés után a fog belsejébe ragasztjuk, így láthatatlanul rögzülve belülről erősítik a fogat.
 • Harapásemelő készülék készítése (éjszakai fogcsikorgatás miatt): kemény műanyagból egyénre szabott sablont készítünk, melyet éjszaka viselve a csikorgatás és mellékhatásai (fogkopás, fájdalom, rágási nehezítettség) csökkenthetők.
 • Inlay/Onlay: CAD/CAM technológiával számítógéppel faragott biokompatibilis porcelán pótlások, amelyeket nagyobb szuvasodások helyreállításához használunk. Tökéletes esztétikai élményt és maximális stabilitást biztosítanak.

Komplementer szájsebészeti beavatkozások

Komplementer szájsebészeti beavatkozások

Modern technika fájdalom nélkül!


A GYORSABB GYÓGYULÁS ÉRDEKÉBEN HASZNÁLJA

SAJÁT MÁRKÁS TERMÉKEINKET!


 • Fogeltávolítás (minimál invazív): Modern fájdalomcsillapító anyagainkkal a foghúzás már nem rémálom többé, a fájdalomtól való félelem egy apró kellemetlenséggé degradálódik csupán. Érzéstelenítés után eltávolítjuk a problémás fogat, a seb helyén vérzést csillapítunk. Saját márkás termékeinkkel gyorsíthatja a seb gyógyulását.
 • Betört fogak eltávolítása: Régóta letört, elhanyagolt fogakat is legtöbbször egyszerűen ki lehet emelni. Speciálisan biológiailag kialakított eszközeinkkel hatékonyan és gyorsan megoldható a probléma.
 • Műtéti/bölcsességfog eltávolítás: Nagyon letört, vagy impaktált bölcsességfogak esetén, egy apró műtéttel felszabadítjuk a fogat, és kiemeljük a helyéről. Legtöbbször természetes selyemvarratokat helyezünk be a jobb sebgyógyulás érdekében. Az irányított komplementer technológiával gyorsabb műtét utáni gyógyulást érünk el.
 • Foggyökér műtét (rezekció, gyökércsúcs eltávolítás): Ebben az esetben egy gyökérkezelt fognál a foggyökér csúcsát távolítjuk csak el, a fog maga a helyén marad. Legtöbbször a gyökércsúcskörüli gyulladásokat, cystákat szüntetjük meg gyökérkezelés utáni rezekcióval. Ez a kb. 15-20 perces beavatkozás helyi érzéstelenítésben teljesen fájdalmatlan.
 • Csontpótlás (számos technikával): Általában implantátum behelyezése előtt, vagy azzal egy időben szükséges, azért, hogy az implantátum körül megfelelően vastag csontállomány álljon rendelkezésünkre a biológiai stabilitás érdekében. Az anyag és műtéttechnika kiválasztását mindig egyénre szabjuk. Teljesen fájdalmatlan eljárás.
 • Csont műtétek, cystaeltávolítás: Nemcsak a fogak okozhatnak problémát az állcsontokban, de sokféle gyulladás, cysta, tumor is kialakulhat, melyeket egy kis műtéttel szükséges eltávolítani. Ezek minden esetben sajátos problémák, melyeket csak egyénre szabott tervezéssel lehet kezelni.
 • Sinus lift (arcüreg emelés): Felső állcsontba, hátulsó részen történő implantáció előtt szükség lehet az arcüreg alapjának a megemelésére, mivel ezen a részen az arcüreg és a szájüreg közötti csont nagyon vékony lehet, amibe nem férne be egy stabil implantátum. Ekkor egy kis műtéttel, műcsonttal feltöltjük az arcüreg egy részét, ami odacsontosodva alkalmas lesz az implantátum befogadására. Helyi érzéstelenítésben teljesen fájdalmatlan beavatkozás.
 • Lézer műtétek: Soft lézerünkkel a fogérzékenység megszüntetésétől a szájsebészeti műtétekig gyors, precíz és megbízható sebészi technikákat tudunk kivitelezni. Lézer alkalmazásával kevesebb a vérzés, így gyorsabb gyógyulás várható. Speciális lézerfunkciónkkal fogfehérítés is végezhető akár 5 perc alatt!

Mosolytervezés és Mosolykorrekció

Mosolytervezés és Mosolykorrekció

 • Mosolytervezés: Egy speciális számítógépes programmal fénykép alapján újratervezzük leendő mosolyát. Értékelheti a készülő fehérítés vagy pótlás színét, a leendő fogak méretét, formáját, az ajakhoz való viszonyát, az ajak teltségét, a természetesség mértékét. Előre láthatja önmagát a kezelés végén!
 • Mosolytervezést elsősorban az esztétikai kezeléseknél és fogpótlásoknál készítünk.
 • Emellett az ínyplasztikai beavatkozásoknál is igen hasznos, ha a páciens látja előre a beavatkozás végeredményét. Ínyplasztikára azért van szükség, mert fogaink romlásával együtt a fogíny alakja, formája is változhat, a fogíny visszahúzódhat, mely így nem harmonizál egy új, szép pótlással. Ilyenkor egy apró sebészeti beavatkozással a fogínyt a megfelelő helyen stabilizáljuk, új alakra formáljuk, mely alkalmas lesz az új mosoly kiemelésére.

Lézeres fogfehérítés

Lézeres fogfehérítés

Fehérebb fogakkal a nagyobb önbizalomért és a megnyerő mosolyért!

 • Fogfehérítés során egy kémiai anyagot viszünk fel a fogakra, mely penetrál a foganyagba, és ott kémiai reakció útján fehérebb fogszínt eredményez. Minőségi anyagainkkal akár 6-8 színárnyalatnyi fehéredés érhető el, akár már 15 perc alatt, amely szín akár évekig is megmaradhat.
 • Rendelőnkben az Opalescence megbízható fehérítő géljét és eljárási protokollját használjuk. Lehetőség van otthoni, vagy fogorvos által végzett fehérítő kezelésre egyaránt, de én minden esetben a rendelőit javaslom. Ennek oka, hogy nem megfelelő anyag, vagy technika esetén a fogzománc sérülhet és érzékennyé válhatnak a fogak.
 • Magát a fehérítő gélt rendelőn belül több lépcsőben használjuk, melyet fogászati lézerrel egészítünk ki.
 • Az Oplalescence amellett, hogy hatékony, renkívül lágyan dolgozik és kíméli a fogakat.
 • A kezelést követő napokban kerülni kell a kávé, vörösbor, cékla, és egyéb erősen színező étetelek és italok fogyasztását és akkor valóban tartós lesz a gyönyörű végeredmény.
 • Lehetőség van nem csak az egész fogsor, hanem akár egyetlen elszíneződött fog külön fehérítésére is. A kezelés fájdalmatlan, nem okoz érzékenységet, és nem károsítja a fogakat sem.